“Ceea ce vedem şi auzim este ceea ce gândim. Ceea ce gândim este ceea ce simţim. Ceea ce simţim ne influenţează reacţiile. Reacţiile devin obiceiuri şi obiceiurile ne hotărăsc destinul”.

Bob Gass

Consilierea în Programare Neuro-Lingvistică (NLP), întâlnirile se desfășoară faţă în faţă între psihoterapeut şi client, programate la solicitarea clientului. Şedinţele de NLP au durata de 50 minute. Și în mod excepţional, se pot programa şi întâlniri cu durata de 2 ședințe. Frecvență recomandată este de 1-2 ședințe pe săptămână și maxim 3 ședințe pe săptămână, în caz de necesitate majoră sau urgență.

În funcție de complexitate, prima sau primele şedinţe sunt destinate interviului şi evaluării iniţiale a situaţiei clientului. Și împreună cu psihoterapeutul se stabilește obiectivul începerii procesului psihoterapeutic.

Când găsim o cale de a dezvolta procesul în tot ceea ce facem, influenţăm toate situaţiile în acelaşi fel. Succesul vine din interiorul fiecăruia dintre noi. Succesul depinde de capacitatea de a atinge excelenţa în tot ceea ce gândim, spunem şi facem. Oamenii care se bucură de succes trăiesc strategia convingerilor excelenţei. Ei cred că:

  • fiecare persoană este unică şi trebuie să ne respectăm diferenţele;
  • fiecare om face cea mai bună alegere pentru sine la un moment dat;
  • nu există eşec, există doar feedback;
  • în spatele fiecărui comportament se afla o intenţie pozitivă, dacă ne dorim într-adevăr să o descoperim;
  • mintea şi trupul sunt parte a aceluiaşi sistem şi fiecare influenţează starea celeilalte;
  • în noi înşine se regăsesc toate resursele de care vom avea vreodată nevoie;
  • făcând ceea ce am făcut dintotdeauna, vom obţine ceea ce am obţinut mereu;
  • singurele persoane din lume pe care le putem schimba suntem noi înşine etc.

“Dimensiunea succesului tau este măsurată de puterea dorinței tale, de mărimea visului tău și de cum gestionezi dezamăgirile pe drumul către succes”. Robert Kiyosaki

Consilierea în NLP este pentru a-i încuraja şi sprijini pe oameni să-şi realizeze adevăratul potenţial. Strategiile nesănătoase pe care le-am învăţat şi le punem în practică ne limitează accesul la potenţialul nostru real. Problemele şi neajunsurile nu se trag de la ceilalţi, ci de la noi înşine. Scopul consilierii în NLP este de a descoperi tiparele greşite, apoi a strategiilor care ne conduc la rezultatele dorite, de a învăţa cum să depăşim problemele apărute, dezvoltând încrederea şi respectul de sine, organizând capacitatea de a învăţa din fiecare circumstanţă a vieţii şi fiecare la rândul său antrenând şi pe ceilalţi în procesul dezvoltării.

Cabinetul este un cadru optim, care oferă confort şi siguranţă, facilitând deschidere către un dialog verbal şi nonverbal în limite strict confidenţiale, în care psihoterapeutul şi clientul co-creează relaţia terapeutică, facilitând astfel conștientizarea și depășirea problemelor.

“Când mă înțeleg pe mine însumi te înțeleg pe tine iar din această înțelegere vine iubirea”. Jiddu Krishnamurti